maandag 19 december 2011

einde trein-traject (voledig omgegooid)

(officieel gepost op 9 december 2011)
hallo allemaal,


sinds lange tijd weer een roodgloeiend bericht en dat betekend een slecht bericht.
vandaag heb ik vernomen uit de PZC krant dat na jaaaaren het trein traject Vlissingen – Amsterdam volledig op de schop gaat, en niet in ons voordeel.
de vertrek tijden worden heel anders, Schiphol verdwijnt uit het traject, en misschien nog meer haltes. daar komen andere stations voor in de plaats, onder andere Rotterdam Blaak, daar suisden we vroeger voorbij omdat de stop treinen daar op dat traject daar al stopten. verder komt Haarlem in de plaats voor Schiphol, ik vind het een onbegrijpelijke wijziging en ben er boos over.
de oude huidige situatie leeft nog tot zondag, en die bestond uit de volgende regeling: 1 stoptrein en 1 sneltrein vanaf Vlissingen. de stop trein stopt op alle stations in Zeeland en eind halte is Roosendaal.
de snel trein had het volgende traject: Vlissingen – Oost-Souburg – Middelburg – Goes – Yerseke – Bergen op zoom – Roosendaal – Dordrecht – Rotterdam Centraal – Den Haag HS – Leiden – Schiphol – Amsterdam Centraal. (en ook terug natuurlijk)
sinds het bestaan is het zo geweest, en het was ideaal!!! heerlijk, ik hoefde nooit over te stappen en ja, het was gewoon vertrouwd en perfect zo.
wat precies de nieuwe situatie en het nieuwe traject word weet ik nog niet, dat zie ik zondag wel op de borden, en dan post ik het hier wel weer hoe erg het is geworden.
en of dat nog niet genoeg is komt er later ook nog eens DIT: later in 2012, verdwijnen de sneltreinen op het Zeeuwse gedeelte, en zullen er alleen nog stop treinen suisen. een plan wat al veel eerder van de tafel was geveegd door dat alle Zeeuwse gemeenten hier fel tegen waren.
hier ben ik dus goed boos over!!!!!!! het OV is hier in Zeeland al drama, (vele bus lijnen zijn al verdwenen of omgegooid, of de bussen kwamen te laat enz. het word steeds minder, en moeilijker om zonder rijbewijs ergens fatsoenlijk te komen) en nu deze veranderingen staan te wachten word het drama alleen maar groter.
waar zijn die lui in hemels naam mee bezig!!!!!?????
NS: denk eens na!!!! deze wijzigingen komen Zeeland niet ten goede. verre van.
met name dat Schiphol ook verdwijnt uit het traject is een zeer kwalijke zaak.
overstappen met koffers is geen pretje, zeker als er geen liften zijn op het station waar je moet overstappen, maar gelukkig is daar wel aandacht aan besteed, steeds meer stations worden met liften uitgerust.
vaarwel, oud vertrouwd traject, ik zal het gaan missen….vaarwel…
tot zover dit bericht…ik hoop dat ik nog fatsoenlijk ergens kan komen in de toekomst.
UPDATE: maandag, de nieuwe regeling bekeken en ik vreesde het ergste, maar het valt nog enigszins mee.. er kan nog altijd non-stop naar Amsterdam, maar na Dordrecht word er een andere route gereden, met meer haltes tussen de grote stations in.
dit is de nieuwe situatie:
Vlissingen – Oost-Souburg – Middelburg – Goes – Yerseke – Bergen op zoom – Roosendaal – Dordrecht – Rotterdam Blaak – Rotteram centraal – Schiedam centrum – Delft – Den Haag HS – Den Haag Laan van NOI – Leiden – Heemstede-Aerdenhout – Haarlem – Amsterdam Sloterdijk – Amsterdam centraal. (en terug ook natuurlijk) dit is tevens nog gewoon het eind station.
zoals je ziet vinden de veranderingen plaats na Dordrecht (meer stops) en vanaf Leiden gaat de trein een compleet andere route in. en dat kost wel de luchthaven Schiphol.
ik zelf vind de oude regeling toch echt beter…. maar helaas. aan alles komt ook na 10 tallen jaren een einde.
ondanks de vele extra stations die zijn toegevoegd is de reis tijd (vroeger 2 uur en 30 min.) maar 3 minuten langer geworden. (nu dus 2 uur en 33 minuten.
maar hier blijft het waarschijnlijk niet bij, er zijn plannen om in de loop van 2012 de snel treinen op het Zeeuwse traject (tot Roosendaal) op te heffen…. als dit werkelijk gebeurt, word de reistijd langer en het eindstation Roosendaal. dan hebben we dus 2 keer een stoptrein en geen snel trein meer en moeten we dus sowieso overgaan stappen op Roosendaal…
of de stop trein moet dan na Roosendaal overgaan als sneltrein.
dit plan is helemaal niks en hoop dat het wederom nog een keer in de prullenbak kan belanden.
tot zover mij weer. 
later, Kevin.
Lift naar boven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten